Een van de aangiftes tegen Ali B is vanwege verkrachting

© Foto ANP / HH

ANP
HILVERSUM

Een van de aangiftes tegen rapper en The Voice of Holland-coach Ali B is vanwege verkrachting. Dat zegt de aangeefster, die anoniem in beeld is gebracht, in het programma BOOS. De aflevering waarin seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het RTL-programma aan bod komt, kwam donderdagmiddag online. Ali B vindt de manier waarop de twee aangiftes tegen hem in het nieuws worden gebracht een „trial by media.” Op Instagram schrijft de rapper en de The Voice-coach dat hij zich niet publiekelijk kan verweren tegen de beschuldigingen.

„Ik ga vandaag aangifte doen tegen Ali B”, zegt de aangeefster. „Verkrachting”, vult ze aan, wanneer presentator Hofman haar vraagt waar ze aangifte van doet. De vrouw vertelt dat het al „zo lang geleden is” dat het is gebeurd en dat ze lang heeft nagedacht om aangifte te doen. De vrouw vertelt dat ze wist dat er meer vrouwen slachtoffer waren, omdat Ali B dat haar verteld zou hebben. „Maar ik heb ze nooit gevonden. En om in je eentje tegen iemand die zo veel geld heeft, zo veel macht heeft, aangifte te gaan doen en verder eigenlijk geen bewijs te hebben van wat er is gebeurd, dat is een heel grote stap.”

Het Openbaar Ministerie heeft zich verdiept in haar verhaal en de vrouw na een gesprek geadviseerd om aangifte te doen.

Lees ook: OM: slachtoffers The Voice moeten zich bij politie melden

Volgens het programma zou het bij de rapper gaan om een „patroon” in zijn gedrag. Meerdere oud-kandidaten doen anoniem hun verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ali B ontkent alle aantijgingen en zegt volledig mee te werken aan het onderzoek. „Dit is kwaadsprekerij zonder dat mij duidelijk is waartegen ik mij moet verdedigen”, zegt hij in een reactie tegen het programma.

Dinsdag kwam er een tweede aangifte binnen tegen Ali B. De eerste is vermoedelijk gedaan door een oud-kandidaat van het programma. Voordat de tweede aangifte binnenkwam heeft RTL de samenwerking met de rapper voorlopig stopgezet. Een van de twee aangiftes zou volgens zijn advocaat losstaan van het RTL-programma.

„Er liggen nu twee anonieme aangiftes die met veel spektakel als nieuws worden gebracht. Dat is onterecht. Dit neigt naar een trial by media. Ik kan mij hier niet publiekelijk tegen verweren. Voor mij staat niettemin vast dat het Openbaar Ministerie in beide gevallen zal moeten besluiten tot seponering”, schrijft de rapper op Instagram. „Ik heb mij namelijk niet schuldig gemaakt aan wat mij in de aangiftes wordt verweten. Er is daar ook geen enkele aanwijzing voor.”

Ali B heeft er alle vertrouwen in dat het OM dit „op een zuivere manier zal afdoen.” „Tot die tijd zal ik dit doorstaan. Ik zie dat maar als een beproeving waar ik sterker uit tevoorschijn zal komen.” De rapper zegt voorlopig niet te willen reageren op vragen. Hij wacht tot het OM uitspraak doet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen