Jongeren gaan onder leiding van topsporters de strijd met elkaar aan. Wie bedenkt het beste idee voor de stad?

Janis Ndibi Boonstra, coördinator van het project.

Janis Ndibi Boonstra, coördinator van het project.© Archieffoto RedMouse

Delano Weltevreden
Den Helder

Vijf teams van vijftien jongeren gaan zich onder leiding van Helderse topsporters en jongerenwerkers inzetten voor maatschappelijke doelen. Elk team krijgt 500 euro en mag zelf beslissen hoe dat geld wordt ingezet en aan welk maatschappelijk doel.

Basketbalclub Den Helder Suns is deze week gestart met het werven van de jongeren. Baskelbalster en international Janis Ndiba Boonstra is coördinator van het Community Heroes 0223 Project in Den Helder: ,,Als speelster van Den Helder Suns en als international ben ik mij bewust van mijn voorbeeldfunctie. Met dit project verwachten wij jongeren te inspireren en te motiveren om zich in te zetten voor maatschappelijke projecten.”

Plan

De jongeren, de lokale helden, krijgen begeleiding bij het opzetten van een plan voor het door hun uitgekozen maatschappelijke doel. De insteek is om een project voor hun wijk of voor de stad op te zetten. In een periode van twintig weken komen zij twee keer per week samen om invulling te geven aan dit doel. Tijdens dit project wordt hen vaardigheden bijgebracht over planning, samenwerking en organisatie. Daarbij is het de bedoeling dat zij plezier hebben.

Voorbeelden van ideeën die al zijn uitgevoerd: Een (muziek)festival, storytelling night, sportevenement, opknappen van hangplekken, buurtactiviteiten voor kids of ouderen. Het team dat de meeste impact maakt op de stad of in een buurt of wijk, krijgt een award.

De jongeren krijgen een kledingpakket van de stad. Die kleding kunnen zij dragen tijdens evenementen. Wie het traject van twintig weken afmaakt, krijgt een certificaat van deelname.

Aanmelden kan via: info@denheldersuns.nl

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.