Voor derde jaar op rij geen Groet uit Schoorl Run over 10 kilometer

© ANP - Marcel Antonisse

ANP
Schoorl

De Groet uit Schoorl Run, een hardloopwedstrijd over 10 kilometer, gaat voor het derde jaar op rij niet door. De wedstrijd op zondag 13 februari zou ook dienen als Nederlands kampioenschap. Vanwege de huidige coronamaatregelen en het gebrek aan perspectief op versoepelingen heeft organisator Le Champion besloten de 43e editie van de Groet uit Schoorl Run af te gelasten.

De wedstrijd door de Noord-Hollandse duinen en bossen kon in 2020 niet doorgaan vanwege een stevige storm. Vorig jaar werd het hardloopevenement geschrapt als gevolg van de pandemie. De Nederlandse kampioenschappen op de 10 kilometer werden eind augustus alsnog gehouden, maar dan in het Westfriese dorp Hem (Noord-Holland). Richard Douma en Jasmijn Lau veroverden daar de Nederlandse titels. Le Champion onderzoekt of de NK dit jaar opnieuw op een later moment kunnen worden gehouden.

Aan de Groet uit Schoorl Run zouden 10.000 hardlopers meedoen. Zij krijgen het grootste deel van hun inschrijfgeld terug. Voor volgend jaar staat de wedstrijd voor 12 februari 2023 op het programma.

De Marikenloop, een hardloopwedstrijd alleen voor vrouwen, verdwijnt helemaal van de kalender. Na zeventien edities is het doel volgens de organisatie bereikt. „We zien dat vrouwen tegenwoordig net zo makkelijk als mannen aan onze andere evenementen meedoen”, zegt Alexander Vandevelde, directeur van de Stichting Zevenheuvelenloop, die ook de Marikenloop organiseert. „Bij de Zevenheuvelennacht doen zelfs meer vrouwen dan mannen mee.” Onder anderen Susan Krumins, Lornah Kiplagat en Miranda Boonstra staan als winnaressen op de erelijst van de Marikenloop.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen