Telstar weet ondanks vroege voorsprong en goed spel niet te stunten tegen PSV en is uitgebekerd

Milo Lambers
Eindhoven

Telstar is er ondanks een vroege voorsprong en verdienstelijk spel niet in geslaagd om te stunten tegen PSV in de achtste finale van de KNVB en verloor met 2-1.

Telstar kwam vroeg op voorsprong. De tweede corner van de wedstrijd werd ingekopt door Özgür Aktas. De in Noord-Brabant opgegroeide verdediger tekende alweer voor zijn vijfde kopdoelpunt van het seizoen.

De voorsprong was verrassend maar niet onverdiend. De boodschap dat Telstar een kans had om geschiedenis te schrijven van trainer Jonker had indruk gemaakt bij Telstar. Ze speelde als een eenheid en met de borst vooruit. Voor rust kreeg de witte equipe drie prima kansen.

Verdedigend werd het krachtsverschil duidelijk bij de gelijkmaker. Roman Tugarinov en Yassine Zakir zagen de snelle Bruma tussendoor glippen en moesten toezien hoe hij in de 1 op 1 keeper Ronald Koeman verschalkte.

Voor PSV zal de gelijke ruststand voor chagrijn hebben gezorgd want trainer Roger Schmidt hoopte met de topper van zondag tegen Ajax in het hoofd geen beroep te hoeven doen op de toppers op de bank. Hij bracht Cody Gakpo en Ritsu Doan. Met die twee kreeg het spel van PSV een flinke impuls.

Volendammer Joey Veerman kroonde zich tot man van de wedstrijd door na het eerste doelpunt te hebben voorbereid, zelf na een ruim uur de 2-1 te maken na een fraaie aanval van PSV. In de tweede helft kon Telstar geen vuist meer maken.

Lees ook: Weer doet Telstar het goed tegen een koploper: ’We slagen er in om met moed te spelen. Dan denkt een PSV’er toch ’moet ik achter Zakir aangaan? Wie is dat eigenlijk?’

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen