Plannen voor padelcentrum met zes banen in Zwaag: ’Willen in de zomer open zijn’

Padel wint al jaren aan populariteit, ook in de regio West-Friesland.

Padel wint al jaren aan populariteit, ook in de regio West-Friesland.© Foto Marcel Rob

Martijn Mak
Zwaag

The Padellers, een bedrijf van de Nederlandse ondernemer en influencer Bas Smit, heeft plannen om zes padelbanen aan te leggen in een bedrijfspand in Zwaag.

Smit kondigde het een half jaar geleden al aan in een video op de Facebookpagina van The Padellers. ’Komende weken gaan we achter elkaar nieuwe locaties openen. We gaan naar Breda, Eindhoven, Den Bosch, Hoorn...’ De padellocatie in deze regio lijkt nu dichtbij, want een vergunningaanvraag is ingediend voor zes banen in een pand aan De Marowijne 45.

(Tekst gaat door onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Office Center

The Padellers wil de ruimte aan De Marowijne, waar voorheen Office Center Hoorn was gevestigd, gaan huren, mits de vergunning wordt goedgekeurd. Dat kan nog wel even duren, weet een medewerker die verantwoordelijk is voor het vinden van nieuwe locaties. Na goedkeuring moet het pand nog verbouwd worden. „We hopen komende zomer open te zijn.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Het pand aan De Marowijne 45, waar voorheen Office Center Hoorn was gevestigd.

Het pand aan De Marowijne 45, waar voorheen Office Center Hoorn was gevestigd.© Foto Cyclomedia

’In behandeling’

Martin Schuijt, woordvoerder van de gemeente Hoorn, geeft aan dat de aanvraag (voor een periode van vijf jaar, met optie tot verlenging met nog eens vijf jaar) in behandeling is genomen. Dat houdt in dat The Padellers binnen acht weken uitsluitsel krijgt. Daarna volgt een periode van zes weken, waarin eventueel bezwaar gemaakt kan worden tegen de komst van het centrum.

Op dit moment heeft The Padellers drie locaties, waarvan twee in Amsterdam en eentje in Veldhoven. Binnenkort opent een baan in Rosmalen, waarna onder meer padellocaties in Breda, Hoorn (Zwaag dus) en Amersfoort zouden moeten volgen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen