Telstar-speler Anthony Berenstein voorlopig aan de kant met trombose. Trainer Andries Jonker baalt van zoveelste ’onverklaarbare’ blessure: ’Soms denk ik wel: wat is dit nou?’

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Telstar kan voorlopig niet beschikken over Anthony Berenstein. De verdediger van Telstar kampt met trombose in zijn been.

,,We zijn zes man kwijt”, baalt trainer Andries Jonker. ,,Soms denk ik wel: wat is dit? Het zijn blessures die niet zijn ontstaan tijdens duels. Niemand kan er iets aandoen. Onze selectie is nu erg krap, we kijken of we nog versterkingen kunnen halen. Daarbij zullen we creatief moeten zijn, want het budget is beperkt.” Jonker verwelkomde deze week al Ajax-huurling Giovanni.

PSV

Jonker wees zijn spelers voor de confrontatie met PSV in de achtste finale van de KNVB Beker op de mogelijkheid om geschiedenis te schrijven met een eventuele bekerstunt. ,,Die kans heb je niet vaak als Telstar-speler. Voor PSV is dit een ongewenst tussendoortje voor Ajax-thuis. Het liefst willen ze binnen snel met ons afrekenen. Wij moeten alles doen om dat te voorkomen. We moeten dus erg scherp beginnen. Topclubs beginnen dit soort wedstrijden altijd met een redelijk team waarvan ze denken dat ze wel kunnen winnen. Voor de zekerheid zetten ze wat grote jongens op de bank. Ze hopen het snel te beslissen zodat ze spelers rust kunnen geven.”

De Amsterdamse trainer maakte zelf dergelijke wedstrijden ook van de andere kant mee als assistent-trainer van Louis van Gaal bij FC Barcelona en Bayern München. ,,Met FC Barcelona speelden we in de beker tegen Novelda CF. Dat was uit. Ik heb die opstelling twee jaar geleden nog gedeeld met de spelers van Telstar voor de wedstrijd tegen Ajax. Bij Barcelona deden allemaal bekende spelers mee, van de jongens van Novelda had niemand ooit gehoord. Daarmee wilde ik laten zien dat het wel kan.”

Jonker herinnert zich nog dat het veld extreem klein was en het stadion een heksenketel. ,,Het was erg krap. De supporters zaten achter een betonnen muur van twee meter. Het veld was slecht en alle mensen begonnen hard te fluiten. Ze bespuugden de spelers van Barcelona. In potentie was FC Barcelona veel sterker, maar we kwamen er niet aan.”

(Zie hieronder de beelden van Novelda CF tegen FC Barcelona uit het seizoen 2002/2003 in de strijd om de Copa del Rey)

https://www.youtube.com/watch?v=cS_MGcLL_gc&ab_channel=jaankirsipuu

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen