Jongen (18) wil 70-jarige man oplichten en doet zich voor als postbezorger, maar wordt bij woning opgewacht door de politie in Alkmaar

Internetredactie
ALKMAAR

Twee verdachten zijn afgelopen maandag aangehouden voor een poging tot pinpasfraude bij een woning in Alkmaar. De politie wachtte hen op terwijl een van hen zich voordeed als een postbezorger tegenover de bewoner.

De 70-jarige man kreeg eerder op de dag een telefoontje dat er een pakket zou worden bezorgd. Hij moest de pinpas alvast bij de hand houden, aangezien er een klein bedrag betaald moest worden. De bewoner vertrouwde het niet en schakelde de politie in.

De ‘postbezorger’ belde rond 17.00 uur aan met het pakket, waarna het verzoek kwam om de pinpas te overhandigen voor de betaling. Hij had echter niet in de gaten dat de politie ook aanwezig was. De 18-jarige jongen werd ingerekend.

In een auto om de hoek werd de tweede verdachte aangehouden, een 17-jarige jongen. In het voertuig werden meerdere pinpassen en soortgelijke pakketten aangetroffen. De verdachten uit Amsterdam zijn aangehouden en zitten vast.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.