Nick Kuipers keert na lange loopbaan tussen profs en topamateurs terug bij Hollandia T

Nick Kuipers (rechts) keert net als Nick Burger (m) terug bij Hollandia T. Hier met links streekgenoot Michael Lanting ploeggenoten bij ONS Sneek

Nick Kuipers (rechts) keert net als Nick Burger (m) terug bij Hollandia T. Hier met links streekgenoot Michael Lanting ploeggenoten bij ONS Sneek© Archieffoto

Ruud Ramler
Tuitjenhorn

Na Nick Burger keert ook Nick Kuipers terug bij Hollandia T. De voetballer die onder trainer Willem van Hanegem zijn profdebuut bij Utrecht maakte, bracht zijn eerste jaren tot de C junioren door in het shirt van de derdeklasser.

Kuipers (33), schilder van beroep, vader van twee kinderen en inmiddels woonachtig in Lutjewinkel, speelde na andere ervaringen in het betaalde voetbal bij Zwolle, Dordrecht en Telstar, voornamelijk in de absolute top van het amateurvoetbal. De speler voor wie, net als bij Burger, de jeugdopleiding van AFC ’34 een tussenstop was, toonde zich als multifunctionele verdediger bij gerenommeerde clubs als IJsselmeervogels, waarmee hij landskampioen werd, Rijnsburgse Boys en later De Dijk, ONS Sneek, met Nick Burger, en Go Ahead Kampen immer als onomstreden basisspeler.

Met zijn terugkeer in het groenzwart van Hollandia T maakt Kuipers de voetbalcirkel helemaal rond. Op het vertrouwde sportpark De Kuil, de plek waar het voor hem als jong en onbevangen talent allemaal begon.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen