Bijna 800 huurders in Muiden en Muiderberg ’verhuizen’ van woningcorporatie Ymere naar Het Gooi en Omstreken. ’Voor huurders verandert er voorlopig nog niets’

De twee corporaties, twee huurdersorganisaties en wethouder Schimmel (derde van rechts) brengen een toast uit op de overname.© Foto Het Gooi en Omstreken

Joyce Huibers
Muiden

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken neemt eind april 778 huurwoningen in Muiden en Muiderberg over van collega-corporatie Ymere. Voor de huurders verandert er voorlopig nog niets, zegt Het Gooi en Omstreken.

Ymere wil zich meer concentreren in het kerngebied van de Metropoolregio Amsterdam waar de corporatie al actief is en de woonopgave groot. Met de opbrengst van de woningen in Muiden en Muiderberg wordt geïnvesteerd in betaalbare, bestaande en nieuwe sociale huurwoningen daar.

Voor Het Gooi en Omstreken sluiten de woningen in Muiden en Muiderberg juist goed aan op het overige bezit in Gooise Meren en het nieuwbouwproject De Ankerplaats aan Het Anker in Muiden.

Informatiepakket

De verkoopovereenkomst werd eind vorige week door alle partijen ondertekend, maar pas vanaf 29 april wordt Het Gooi en Omstreken officieel de nieuwe verhuurder van de woningen. Tot die tijd blijft Ymere verantwoordelijk voor het onderhoud en contact met bewoners. Het Gooi en Omstreken laat weten dat alle huurders over de overdracht zijn geïnformeerd en dat zij in het voorjaar op de hoogte gebracht worden wat er met ingang van 29 april concreet voor hen verandert. Zo krijgen ze in een informatiepakket met alle praktische informatie waar zij vanaf eind april terecht kunnen voor vragen of reparatieverzoeken.

Ook wethouder Nico Schimmel van de gemeente Gooise Meren staat positief tegenover de overname. ’Met Het Gooi en Omstreken hebben we al goede afspraken op het gebied van verduurzaming, toewijzing en het aantal sociale huurwoningen. Ook ben ik blij met hun ambitie om de kwaliteit van hun bezit te verbeteren’, laat hij in het persbericht weten.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen