Kinderlichaam in zoektocht Dean gevonden op afgelegen parkeerplek

ANP Producties | Bron: ANP
Vrouwenpolder

Het levenloze lichaam, vermoedelijk van het vermiste Belgische jongetje Dean (4), dat maandagavond werd gevonden, lag bij een afgelegen parkeerplek. Dat zegt een woordvoerder van de politie. Deze parkeerplaats bij Neeltje Jans in Zeeland is maar via een weg te bereiken.

Of de 34-jarige verdachte Belg die is aangehouden de politie heeft gewezen op de locatie van het lichaam, wil de woordvoerder niet zeggen. Volgens hem kwamen tijdens het onderzoek "aanwijzingen naar voren" over de locatie. Het staat nog niet vast dat het gaat om het vermiste jongetje, maar de politie houdt daar wel sterk rekening mee.

De Nederlandse en Belgische openbare ministeries en rechercheteams gaan dinsdag overleggen over het vervolg van de zaak en waar de verdachte berecht zal worden, zegt een zegsvrouw van het OM Zeeland-West-Brabant.

Oppas

De man had het jongetje woensdag 12 januari meegenomen uit de Belgische plaats Sint-Niklaas. Hij was de oppas van het kind. De moeder gaf het kind afgelopen weekend op als vermist.

Sinds maandagmiddag werd er rekening mee gehouden dat het tweetal waarschijnlijk in het zuiden van Nederland zou zijn. De auto van de man, een grijze Peugeot, werd gevonden bij een bedrijf in Gorinchem in Zuid-Holland. Hijzelf werd aangehouden in Meerkerk in de provincie Utrecht. Dit gebeurde nadat een getuige een verdachte situatie meldde bij de politie.

Eerder veroordeeld

Voor het vermiste jongetje werd maandagavond een Amber Alert uitgegeven. Tijdens de zoektocht werd onder meer een politiehelikopter ingezet.

De man werd in 2010 veroordeeld tot tien jaar cel voor "feiten van kindermishandeling waarbij de dood werd veroorzaakt" van een peuter van twee jaar, meldde het Oost-Vlaamse parket aan persbureau Belga. "De betrokkene heeft zijn straf uitgezeten en de straf kende zijn einde in december 2018", aldus het parket.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.