Schouwburg het Park in Hoorn dicht? Mooi niet! Karin Bloemen trapt woensdagmiddag actie Kapsalon Theater af

Karin Bloemen, woensdag bij wijze van ludieke actie te zien in de Hoornse schouwburg.© Aangeleverde foto

Martin Menger
Hoorn

De Hoornse schouwburg doet ook mee aan de steeds uitdijende actie in de cultuursector om het theater als ludieke actie om te dopen in een kapsalon.

De gedachte is dat het publiek kennelijk wel voor een knipbeurt naar een zaak kan, maar niet naar de schouwburgen voor de broodnodige cultuur. Woensdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur wordt het theater omgetoverd tot een kapsalon, waarbij verschillende bekende artiesten voor het entertainment zorgen. Karin Bloemen opent het 1,5 uur durende programma in Hoorn.

Kapsalon Theater is een ludieke actie waarbij publiek naar andermans knipbeurt kan kijken en tegelijkertijd getrakteerd wordt op geweldige optredens. De actie vraagt aandacht voor de noodzaak om zo snel mogelijk de theaters te openen en laat zien dat dit veilig kan.

Hierbij worden de maatregelen gehandhaafd die ook in de kapsalons gelden: anderhalve meter afstand houden en het dragen van een mondkapje. In aanvulling daarop is toegang alleen mogelijk op vertoon van een QR-code. Karin Bloemen opent het programma, gevolgd door verschillende andere artiesten.

Kapsalon Theater is bedacht door Sanne Wallis en Diederik Ebbinge en wordt inmiddels al in 45 theaters in het land uitgevoerd. Wie kaarten wil bestellen: www.hetpark.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen