Frankrijk rapporteert bijna half miljoen besmettingen in etmaal

ANP Producties | Bron: ANP
ParijsMadrid

In Frankrijk zijn het afgelopen etmaal bijna 465.000 coronabesmettingen vastgesteld, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. Op de intensive cares in de ziekenhuizen nam het aantal coronapatiënten evenwel licht af tot circa 3900. Frankrijk heeft inmiddels meer dan 100.000 doden te betreuren als gevolg van het virus. De afgelopen 24 uur kwamen er 288 bij.

Om het tij te keren wordt op korte termijn de vaccinatiepas ingevoerd, die 18-plussers moeten tonen als ze restaurants, cafés, evenementen of voorstellingen willen bezoeken. President Emmanuel Macron wil ongevaccineerden het leven zo zuur maken dat ze alsnog een prik halen, een uitspraak die hem veel kritiek opleverde.

Ondertussen heeft zich in Spanje voor het eerst in 2,5 maand een dalende trend ingezet. Er kwamen ruim 94.000 nieuwe gevallen bij, waarmee het gemiddelde afneemt. Het aantal ziekenhuisopnames is aanzienlijk lager dan bij eerdere besmettingsgolven. Een kwart van de ic-bedden wordt ingenomen door mensen met Covid-19. Ruim negen op de tien Spanjaarden zijn gevaccineerd. Premier Pedro Sanchez zei deze week dat het tijd wordt om te kijken of de ziekte meer kan worden benaderd als een griep.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.