Teso is opnieuw partner van Sail Den Helder. De volgende editie staat voor 2023 gepland

Sail 2017 in Den Helder.© archieffoto Peter van Aalst

Delano Weltevreden
Den Helder

Veerbootbedrijf Teso is ook voor de editie van 2023 partner van Sail Den Helder.

Het partnerschap houdt in dat Teso zich middels een financiële bijdrage verbindt met Sail Den Helder 2023. Als tegenprestatie krijgt het bedrijf onder andere terug: naamsvermelding op diverse uitingen, advertentieruimte, programmaboekjes, SDH23 poloshirts, de mogelijkheid van ontvangst van gasten op een Nederlands Tall Ship en de mogelijkheid om twee jongeren een zeilavontuur aan te bieden gedurende een etappe van de Tall Ship Race.

Teso kan ook twee vraagstukken/onderzoeksopdrachten aanleveren waar talenten aan gekoppeld worden door de Sail Academy Den Helder. De ondertekening van de overeenkomst heeft plaatsgevonden in de terminal van Teso in Den Helder als symbool voor de verbintenis tussen Sail Den Helder en Texel.

Marinedagen

Sail Den Helder wordt van 29 juni tot en met 2 juli 2023 gehouden, tegelijk met de Marinedagen. Op de woensdag voorafgaand aan het evenement meren een aantal imposante zeilschepen af in de haven van Oudeschild. Sommige schepen gaan voor anker voor de kust van het eiland.

Er komt een uitgebreid programma op de kade voor de Texelaars en toeristen. De volgende dag is te zien hoe een groot deel van de vloot voor anker ligt voor de kust van Texel en vandaar naar het Sail-evenement in Den Helder zeilt.

Naar verwachting zullen zo’n 350.000 inwoners en bezoekers tijdens Sail Den Helder en de pre-Sails kunnen genieten van de zeilschepen, muziekoptredens, straattheater en demonstraties. Informatie over Sail Den Helder 2023 is te vinden op www.saildenhelder.nl.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.