Darter Jimmy Hendriks is na drie jaar terug op de PDC tour na succesvolle Q-School. ’Het was loodzwaar’

Jimmy Hendriks won in 2013 nog op de Lakeside van Martin Adams.

Jimmy Hendriks won in 2013 nog op de Lakeside van Martin Adams.© Archieffoto

Robin Kaandorp
Niedernhausen

Na een afwezigheid van ruim drie jaar is Castricummer Jimmy Hendriks de komende twee jaar weer actief op de hoofdtour van de PDC. Hij plaatste zich op basis van zijn prestaties over vier dagen tijdens de Qualifying School in het Duitse Niedernhausen.

„Het was loodzwaar en ik ben dan ook enorm opgelucht”, reageert de 27-jarige. „Ik heb hier heel hard naar toegewerkt. Ik was de laatste drie dagen heel constant, kon goed met de druk omgaan, ondanks een superzware loting is het gelukt.”

Bij de zogenaamde Q-School streden enkele honderden darters om 32 tourcards. Zeventien daarvan werden verdeeld in Engeland en vijftien in Duitsland. Na een voorronde van drie dagen volgden de finalerondes waarin 128 darters vier dagen lang de strijd met elkaar aanbonden. Naast de vier dagwinnaars plaatsten elf spelers zich op basis van hun prestaties. En waar bekende namen als Jelle Klaasen (die door Hendriks geklopt werd) en Benito van de Pas naast een tourcard grepen, lukte het Hendriks wel.

In 2017 en 2018 speelde de Castricummer al eens op de tour. „Daarna is het me drie keer niet gelukt om me te kwalificeren, nu eindelijk wel.” Het wordt nu snel omschakelen voor de Castricummer. Op dit moment is hij nog fulltime aan het werk. „En over tweeënhalve week begint het seizoen al. In het begin zal dat nog wel in combinatie met werk zijn, maar in de loop van het jaar zal ik door het vele reizen, spelen en ook plannen alleen nog maar met darts bezig zijn.”

Het doel voor de komende twee jaar is duidelijk. „Bij de eerste 64 komen. Dan kwalificeer ik mij automatisch voor het volgende jaar.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen