Schouwburg De Kampanje in Den Helder wil wel, maar mag niet meedoen aan Kapsalon Theater. ’We waren er klaar voor, maar gemeente volgt de regels’

De grote zaal van schouwburg De Kampanje.© Archieffoto RedMouse

Lydia Jasper
Den Helder

Schouwburg De Kampanje in Den Helder doet woensdag niet mee met de actie Kapsalon Theater. Volgens programmeur Kim Smit was de wil er wel, maar kreeg het theater geen akkoord van de gemeente.

Tijdens de ludieke, landelijke actie kunnen bezoekers bij een Kapsalon Theater een knipbeurt krijgen en tijdens het wachten genieten van een optreden. De deelnemende theaters bepalen zelf hun programma.

De culturele sector vindt dat zij samen met de horeca en het nachtleven steeds het kind van de rekening is. Met Kapsalon Theater wil zij eenmalig en volgens de geldende regels de aandacht vestigen op de nijpende situatie.

,,Wij waren van plan op woensdagavond mee te doen’’, zegt Kim Smit. ,,Wij waren een van de eerste theaters die het min of meer al geregeld hadden. We waren er klaar voor.

Het duo Jop Wijlacker en Dennis Kolen dat op donderdag het muzikaal programma ’Two of us’ zou brengen, zou een dag eerder spelen. Ik had zelfs al twee kapsalons die wilden knippen. Een dag later bleek dus dat het niet mogelijk was. De reden? De gemeente volgt de regels, theaters mogen niet open.’’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.