Automobilist uit Sijbekarspel (47) zwaargewond bij crash tegen boom in Hoogwoud [update]

© GLOCALmedia

1 / 3
Internetredactie, Martijn Mak
Hoogwoud

Een 47-jarige man uit Sijbekarspel is maandagochtend zwaargewond geraakt bij een crash tegen een boom langs de N241 in Hoogwoud. Het slachtoffer is onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis gebracht.

Een voorbijganger zag de auto rond 4.50 uur tegen de boom staan een waarschuwde de hulpdiensten. Twee ambulances, brandweer en politie rukten uit om het slachtoffer hulp te bieden. Het is onduidelijk hoe lang de automobilist al in de gecrashte auto zat.

De bestuurder is door de ambulance naar een nabijgelegen benzinestation gebracht, waar de traumahelikopter stond te wachten. Een trauma-arts van het Mobiel Medisch Team is daar ingestapt in de ambulance. Daarna is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht.

(Tekst gaat door onder de foto)

© GLOCALmedia

’Oorzaak nog onbekend’

Politiewoordvoerder Roderick de Veen geeft aan dat het gaat om een eenzijdig ongeluk. „Niemand heeft het zien gebeuren”, zegt hij. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. „Standaardprocedure is een alcohol- en drugsonderzoek. Bloed van de bestuurder wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut en dat zal uitwijzen of deze persoon onder invloed was.”

De weg is enige tijd afgesloten geweest voor verkeer. Een berger heeft het autowrak weggesleept.

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen