Joey Veerman blij met ’straaljagers’ PSV

Joey Veerman.

Joey Veerman.© foto ANP/Olaf Kraak

Van onze verslaggever
Groningen

Met enkele bekeken passjes liet Joey Veerman, die in Groningen als invaller zijn debuut maakte voor PSV, zich direct zien.

De voor zes miljoen euro van SC Heerenveen overgenomen middenvelder past zich gemakkelijk aan het hogere niveau aan, vond trainer Roger Schmidt. „We kenden hem natuurlijk al van de analyses van Heerenveen, waar hij een sleutelspeler was en altijd voor gevaar zorgde. Hij is technisch gezien erg goed, met lange ballen en steekpasses. Op de training heeft hij al laten zien dat hij ons wat extra’s kan geven.”

Knokken

Een basisplaats zat er in Groningen nog niet in voor Veerman (23). „Hij heeft niet de best mogelijke start gehad, omdat hij in het begin niet kon trainen. Het is belangrijk voor hem dat hij meteen zijn eerste minuten heeft gemaakt. Hij heeft laten zien dat hij ook hard kan werken en kan knokken. Als centrale middenvelder gaat het erom dat je het hele pakket hebt. Joey is niet een heel jonge speler, maar heeft wel de potentie om zeker nog stappen vooruit te maken.”

Veerman zelf had genoten van zijn debuut en vindt dat de aanpassing goed verloopt. „Op de trainingen kan ik aardig meekomen. Tenminste, dat vind ik zelf”, aldus de Volendammer, die blij is met de snelle aanvallers die PSV heeft. „We hebben een paar ’straaljagers’ voorin lopen, dat is voor mijn spel wel lekker.”

Qua voetbal was het niet overtuigend wat PSV in Groningen liet zien, maar dankzij een vroege goal van Mario Götze was het wel weer voldoende voor de drie punten: 0-1. En zo kan het team van trainer Roger Schmidt als koploper gaan toewerken naar de confrontatie in Eindhoven volgende week met achtervolger Ajax, waarmee PSV nog een appeltje te schillen heeft na de pijnlijke 5-0 nederlaag eerder dit seizoen in Amsterdam.

Schmidt voerde als verzachtende omstandigheid voor het moeizame spel aan dat zijn ploeg een uiterst rommelige aanloop naar de tweede seizoenshelft heeft gehad. Door positieve tests in de spelersgroep moest een streep worden gehaald door het trainingskamp in Spanje en de afgelopen weken ontbrak steeds een groot aantal spelers op het trainingsveld door alle coronaperikelen.

„We hebben een heel lastige aanloop gehad. De meeste jongens hadden totaal geen ritme door wat er de afgelopen weken gebeurd is. Het was zeker geen perfecte wedstrijd, maar we verdienden het wel om te winnen”, vond de PSV-trainer.

Telstar

Er zaten veel slordigheden in het spel van PSV en het aantal uitgespeelde kansen was met maar twee ballen tussen de palen gering. Maar Schmidt denkt dat zijn ploeg de komende week, waarin donderdag eerst nog de bekerwedstrijd tegen Telstar op het programma staat, nog stappen kan maken om tegen Ajax wel sterk voor de dag te komen.

Beker

„De wedstrijd tegen Telstar kan ons helpen om beter in vorm te komen. Spelers hebben behoefte aan ritme en door het spelen van wedstrijden krijgen ze meer inhoud. Maar voorop staat dat we dit seizoen de beker willen winnen en daarom is dat voor ons de eerste belangrijke wedstrijd van de week.”

FC Groningen-PSV 0-1

10. Götze 0-1.

FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, Te Wierik, Van Hintum, Meijer (77. Sverko), Ngonge (63, Abraham), Suslov (81. Dammers), Duarte, D. van Kaam (64. Postema), Larsen, De Leeuw (77. Bogarde).

PSV: Drommel, Teze, Boscagli, Obispo, Mauro Junior (90+2. Max), Gutiérrez, Götze (90+4. Mwene), Van Ginkel (64. Veerman), Doan (63. Bruma), Romero (64. Vertessen), Gakpo.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen