Twee jonge mannen plegen vernielingen in Alkmaar en laten een buurtbewoner achter met een verwonding, kapotte telefoon en gescheurde jas

De vernielde deur van de flat.© Foto politie

Suzanne Rijnja
Alkmaar

De politie heeft zondagavond twee jonge mannen opgepakt. Ze pleegden meerdere vernielingen en lieten een man na een worsteling achter met een gescheurde jas, kapotte telefoon en verwonding aan zijn neus.

Iets na half elf ’s avonds kreeg de politie een melding vanuit Oudorp: de toegangsdeur van een flat aan de Rijnstraat was ingetrapt. Het glas in de ruit was gebarsten.

De twee vandalen, een 18-jarige Alkmaarder en een 19-jarige inwoner van Den Helder, trapten ook tegen prullenbakken en garagedeuren in de buurt.

Worsteling

Op de Lindestraat zag een buurtbewoner de twee mannen vernielingen plegen aan een geparkeerde vrachtwagen. Hij stapte erop af, sprak hen aan en pakte een van de mannen vast. Hierna ontstond er een worsteling. Het tweetal ging er daarna vandoor en lieten de buurtbewoner achter.

De politie kon de twee verdachten al snel aanhouden, vertelt de politiewoordvoerder. „We zagen ze rennen op de Merwedestraat.”

De verdachten hebben het vernielen van de flatdeur en de openlijke geweldpleging bij de vrachtwagen bekend. De twee mannen zijn opgepakt zitten nog vast. Ook zijn er meerdere getuigen gehoord.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.