Vrije inloop voor boosterprik nu ook in Velsen-Noord en IJmuiden

Booster zonder afspraak.

Booster zonder afspraak.© archieffoto ANP

Van onze verslaggever
Velsen

Wie ouder is dan 18 jaar en reeds een afspraak heeft voor een boosterprik, hoeft daar niet op te wachten. Op verschillende de locaties in Velsen kun je nu ook zonder afspraak de coronaboosterprik halen.

Afgelopen week kon dit al bij Schiphol. ,,Voor een eerste of tweede coronavaccinatie kun je al langer zonder afspraak op onze locaties terecht. Nu steeds meer mensen hun booster hebben gehaald, ontstaat er ruimte om te boosteren zonder afspraak. GGD Kennemerland hoopt dat de vrije inloop de drempel verlaagt om de booster te halen’’, laat Harm Groustra van GGD Kennemerland weten.

Wie al een afspraak heeft gemaakt en gebruik gaat maken van de inloop, kan de reeds gemaakte afspraak melden bij de vaccinatielocatie. Deze wordt dan uit het systeem gehaald.

Op dit moment is de ruimte voor de vrije inloop beperkt. ,,Check daarom voor je bezoek even onze twitterpagina om zeker te weten of de capaciteit nog niet bereikt is. Dit zullen wij daar altijd aangeven. De vaccinatielocaties in IJmuiden, Velsen-Noord en bij Schiphol zijn elke dag van de week voor de inloop geopend. Je vindt de tijden van de inloop boostervaccinatie op: ggdkennemerland.nl/coronavaccin’’, aldus Groustra.

In Velsen-Noord kun je terecht aan de Concordiastraat 28, in IJmuiden aan de Dokweg 43.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen