Suez Thee van Annemarie van de Bunt groeit in Oosthuizen uit zijn jasje en keert terug naar Purmerend

Annemarie van de Bunt.

Annemarie van de Bunt.© Archieffoto Ella Tilgenkamp

Hans Swierstra
Oosthuizen

Het bedrijf Suez Thee van Annemarie van de Bunt verhuist binnenkort van Oosthuizen naar Purmerend.

Ooit startte Annemarie in haar toenmalige woning in Purmerend met het bedrijf. Toen ze naar Oosthuizen verhuisde, ging Suez Thee gewoon mee. Daar dreigde ze afgelopen jaar echter ten onder te gaan aan haar eigen succes. ,,Het is niet meer te doen’’, zegt Van de Bunt die vorig jaar een award won voor haar webshop. ,,Ik had op een bepaald moment hulp nodig en die vond ik in de dagbesteding. Dat werkt overigens heel goed hoor, via Reakt en Bij Moeders in de Kosterij.’’

Van haar leveranciers kreeg ze intussen het verzoek om groter in te kopen. ,,Dat heb ik gedaan. Ik kan wel zeggen dat ik zelfs enorm groot heb ingekocht. Maar ik kan het allemaal niet meer kwijt. En dertig, veertig keer per dag de trap op en af kan ik met mijn fysieke gesteldheid niet.’’

Natascha Hoogkamer, eigenaresse van By Heart Yoga, wees Annemarie echter op een ruimte in het pand waar de yogastudio zit. Het blijkt ideaal te zijn, want Suez Thee heeft daar straks een magazijn, een theekamer en een showroom. ,,Ik krijg pas volgend weekend de sleutel, maar in mijn hoofd heb ik het al helemaal ingericht’’, zegt Annemarie.

Het is de bedoeling dat haar bedrijf op 1 februari opengaat in het nieuwe pand. Suez Thee is dan op afspraak te bezoeken aan de Flevostraat 56 in Purmerend. Het bedrijf op de eerste verdieping (schuin onder By Heart Yoga en boven verkeersschool Hoek Bouma) is ook met een lift bereikbaar.

Op afspraak kunnen klanten vanaf dat moment ook nog bestellingen ophalen in Oosthuizen, maar verder is de thee daar dan helemaal verdwenen. ,,Ik krijg eindelijk mijn huis weer terug’’, besluit de Oosthuizenses.

Meer informatie is te vinden op suezthee.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen