VVD wil klimpark in Het Twiske aanmerken als buitensportterrein. Momenteel weer geopend

Het klimpark in Het Twiske.

Het klimpark in Het Twiske.© foto Erik Rietman

Frans van den Berg
Oostzaan

De VVD in Oostzaan wil dat het klimpark in Het Twiske als buitensportlocatie wordt aangemerkt en zo kan open blijven.

Dat stelt de partij in schriftelijke vragen aan het college. Op 7 januari besloot de burgemeester het klimpark te sluiten omdat het volgens hem onder ’doorstroomlocaties’ viel en die moesten sinds de lockdown van half december zijn gesloten. Dat terwijl klimhallen hun klimwand buiten wel open mochten houden.

De VVD is van mening dat het klimpark onder buitensportactiviteit valt en niet als een doorstroom locatie gezien kan worden en als dusdanig er geen reden was het klimpark te sluiten halverwege de landelijke lockdown. „In deze tijden van pandemie moet er juist alles aan gedaan worden om buiten sporten te bevorderen. Kan de burgemeester ons de toezegging doen dat in vervolg het klimpark gelijk wordt behandeld als een buitensportlocatie”, wil Harold van de Kamp weten.

Hij stuurde zijn vragen zondag, terwijl zaterdag de gemeente net met een verklaring kwam dat het klimpark weer open ging. „De rijksoverheid geeft aan dat als het niet volledig duidelijk is of de locatie aangeduid mag worden als sportlocatie, dit dan tijdelijk bepaald mag worden door de gemeente. Met deze toevoeging, die nieuw is gecommuniceerd na de persconferentie van 14 januari, heeft de gemeente Oostzaan besloten dat het klimpark open mag”, liet de gemeente weten. Maar de VVD wil ook voor de toekomst helderheid door het klimpark als een sportplek aan te merken.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen