Mo Darri haakt af voor EK zaalvoetbal met rugblessure

Mo Darri schiet op doel tijdens een wedstrijd van FC Marlène tegen BE’79.

Mo Darri schiet op doel tijdens een wedstrijd van FC Marlène tegen BE’79.© Archieffoto Martin de Haan

Vincent Schot
Alkmaar

Het Nederlands zaalvoetbalteam moet het tijdens het EK in eigen land doen zonder Mo Darri. De speler van FC Marlène is maandag afgehaakt met een rugblessure.

Oranje neemt het in poule A woensdagavond op tegen Oekraïne. Daarna wachten nog groepsduels met Portugal en Servië. Tijdens de eerste wedstrijd kan bondscoach Max Tjaden ook niet beschikken over Tevfik Ceyar, hij heeft een coronabesmetting opgelopen en zit in quarantaine.

De tweede wedstrijd van Oranje is zondag, als titelhouder Portugal de tegenstander is, en de laatste poulewedstrijd is vrijdag 28 januari tegen Servië. Mogelijk dat de 31-jarige Ceyar in aanloop naar een van deze twee duels weer kan aansluiten bij de groep.

Darri, die al langer kampt met rugproblemen, is definitief afgehaakt. Tjaden roept vooralsnog geen vervangers op voor de dertienvoudig international of voor Ceyar. Het betekent dat Oranje met dertien man toewerkt naar de eerste wedstrijd van het toernooi. Oranje speelt alle drie de poulewedstrijd in de Ziggo Dome in Amsterdam. Ook zijn er groepswedstrijden in Martini Plaza in Groningen. Vanaf de kwartfinale zijn alle duels in de hoofdstad.

In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK in Antwerpen.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen