Darter Roemer Mooijman grijpt naast tourkaart PDC

Roemer Mooijman.

Roemer Mooijman.© Archieffoto

Richard Vermeer
Niedernhausen

De Hoornse darter Roemer Mooijman is er niet in geslaagd een startbewijs te bemachtigen voor de Pro Tour van dartsbond PDC. In het Duitse Niedernhausen bereikte Mooijman de finalerondes van de 'Qualifying School', maar tijdens de vier speeldagen die volgden won hij te weinig wedstrijden om een tourkaart te pakken.

Met zo'n tourkaart zou Mooijman twee jaar lang verzekerd zijn van deelname aan toernooien waar darters startplaatsen kunnen verdienen voor de grotere televisietoernooien, de zogeheten majors.

Vooraf dichtte hij zichzelf al niet veel kansen toe, maar de Horinees was gebrand om zich van zijn beste kant te laten zien. ,,Ik merkte de eerste dagen wel dat ik op mijn tenen moest lopen om aan te haken, maar verder kan ik echt nergens over klagen'', aldus Mooijman, die zaterdag een einde zag komen aan een week lang wedstrijden spelen. ,,Ik heb de laatste dagen goed mijn niveau laten zien. Mijn gemiddeldes lagen vaak boven de tachtig punten per drie pijlen. Dat is natuurlijk geen wereldklasse, maar je kunt er wel een heel eind mee komen.''

WK

Mooijman plaatste zich vorige maand net niet voor het WK van amateurbond WDF, maar mag nu alsnog hopen op deelname. Spelers die een contract tekenen voor de Pro Tour van de PDC, zijn uitgesloten van deelname aan WDF-toernooien. Omdat vijf WK-deelnemers een tourkaart hebben gepakt, kan Mooijman dus zomaar doorschuiven.

Het is nog afwachten wat daarover besloten wordt, maar Mooij-man mag zich dankzij zijn deelname aan Q-school wel gaan opmaken voor de Challenge Tour van de professionele PDC-bond. De eerste toernooien in die reeks staan komend weekeinde al voor de deur in Engeland. Als alles goed gaat met zijn reis wil Mooijman daar direct aan de slag. ,,Een leuke uitdaging. Je speelt daar vijf toernooien in drie dagen, je blijft lekker bezig. Al wil ik er op dit moment nog even niet te veel aan denken, ik wil vooral weer snel in mijn eigen bedje liggen.''

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen