Ivo Rohling stopt straks bij Con Zelo en twijfelt aan vervolg van trainerscarrière

Ivo Rohling.

Ivo Rohling.© Archieffoto Marc Moussault

Ruud Ramler
Waarland

Ivo Rohling heeft Con Zelo laten weten na dit seizoen afscheid te nemen als hoofdtrainer. Mogelijk besluit hij zelfs helemáál een punt achter die periode in een omvangrijke sportcarrière te zetten.

Aan het eind van opnieuw een door corona verstoord seizoen, is Warmenhuizer Rohling in zijn tweede periode op sportpark De Groet op papier twee competities actief bij de Waarlanders. Dat zijn bruto cijfers want netto kon ook deze trainer zich aanzienlijk minder vaak laten zien op de voetbalvelden.

Rohling keerde terug op voor hem bekend terrein na ook al twee periodes Vios-W, dat hij achterliet in de tweede klasse, en een werkkring bij VVW in Wervershoof. Nadat hij vlak voor de pandemie als opvolger van Bas IJsselstijn overkwam, startte de trainer met Con Zelo als kersverse promovendus in de derde klasse. Zijn eerste wedstrijden resulteerden er direct in drie nederlagen, voor het amateurvoetbal wegens het oprukkende virus werd stilgelegd.

Bij aanvang van dit seizoen zinden de Waarlanders op sportieve revanche. Dat lukte, met op zich een goede seizoensstart die vooralsnog een negende plaats op de ranglijst betekende, met elf punten uit negen wedstrijden.

Nu ook deze competitie voor een groot gedeelte door corona wordt beheerst, twijfelt Rohling openlijk aan zijn motivatie voor het hoofdtrainerschap. Hij heeft immers een drukke baan als rijschoolhouder en ook daar heeft de epidemie zijn weerslag. Daarom heeft hij het bestuur van Con Zelo laten weten dat hij er na dit seizoen in Waarland een punt achter zet.

De Warmenhuizer wil de competitie wanneer mogelijk vol energie en passie afmaken en gaat zich daarna beraden of zijn trainerscarrière na dit seizoen een vervolg krijgt.

Con Zelo voert inmiddels gesprekken met kandidaten om hem na dit seizoen op te volgen.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen