Basketbalsters Lions incasseren bij Binnenland gevoelige tik

Warner de Weerd
Barendrecht

Landslake Lions heeft een gevoelige tik moeten incasseren in de strijd om plek drie in de eredivisie. De Landsmeerse basketbalvrouwen verloren zaterdagavond in een rechtstreeks duel om die derde plaats van Binnenland. In Barendrecht werd het 93-87 waardoor de thuisclub nu twee punten voorsprong heeft op Lions.

Voor de Waterlandse ploeg was het in ’januari finalemaand’ de tweede nederlaag op rij na het verlies vorige week tegen medekoploper Grasshoppers. ,,We geven 93 punten weg, dat is veel in het vrouwenbasketbal”, reageerde trainer Marlous Nieuwveen na afloop teleurgesteld. ,,We misten onder de basket Epiphany Etienne die na een coronabesmetting nog niet klaar was voor deze wedstrijd. Daarnaast was Nadine Boesaart ook niet okselfris waardoor ze maar weinig minuten kon maken. Dat is terug te zien in het grote aantal aanvallende rebounds dat we hebben weggeven. Dat Lies van Straaten in de eerste minuut ook nog eens een enkelblessure opliep, hielp ook niet mee. Ik kan de meiden niets verwijten. Er zat volop tempo en vechtlust in de ploeg.”

Lions kwam met 19-8 achter, maar mede dankzij zes punten van Charlotte van Kleef vocht het team zich terug tot 21-20.

De Landsmeerse ploeg begon goed aan kwart twee, nam zelfs even een voorsprong (23-25), maar daarna nam Binnenland het heft weer in handen. De thuisploeg kwam op 30-25 en liep vervolgens uit naar 44-33. Via een drie- en tweepunter van Indy Le Belle deed het Landsmeerse team vervolgens wat terug, maar bij rust was de achterstand toch negen punten (50-41).

Binnenland leek in het derde kwart meer afstand te nemen (59-46), maar Lions knokte zich terug tot 73-64. ,,We scoorden 23 punten in het derde kwart, wat prima is, maar geven helaas net zoveel punten weg”, analyseerde Nieuwveen.

Lions keek daardoor nog altijd tegen een achterstand van negen punten aan en slaagde er in het restand van de wedstrijd niet om dat verschil weg te poetsen. Integendeel, onder aanvoering van een uitblinkende Marlou de Kleijn (34 punten) en Eline Kasius (26 punten) liep Binnenland in het vierde kwart uit naar 86-68. Het sierde Lions dat het niet opgaf en de nederlaag een draaglijk aanzien gaf, maar de wedstrijd omdraaien zat er niet meer in.

basketbal

vrouwen eredivisie

BinnenlandLions93-87

Topscorers Lions: Van Kleef 24, Bröring 22, Den Heeten 18, Bettonvil 13

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen