De Toegift op Texel is woensdag geen theater, maar een kapsalon. Theo Maassen treedt er op voor geknipte gasten

Theo Maassen komt woensdag naar De Toegift op Texel.

Theo Maassen komt woensdag naar De Toegift op Texel.© Foto: Arie Kievit

Marja van Spaandonk
Den Hoorn

Theo Maassen doet mee aan de protestactie Kapsalon Theater. Zijn managment heeft namens de cabaretier theater De Toegift op Texel gevraagd of hij daar woensdag mag optreden.

,,En natuurlijk mag dat! Graag zelfs. Hoe leuk is dat? Is De Toegift woensdag geen theater, maar een kapsalon. De geknipte gasten met afspraak zullen daar vermaakt worden door niemand minder dan Theo Maassen!’’ Aldus een overenthousiaste Berry Lussenburg, die samen met zijn partner Jeroen Ras het theater bestiert.

Protestactie

Steeds meer cabaretiers en theaters doen mee aan de protestactie Kapsalon Theater. ,,En terecht’’, zegt Berry. ,,Het is toch verschrikkelijk dat de cultuursector nog steeds dicht zit. Het is toch raar dat kapsalons open mogen en theaters niet? Daarom gaan wij woensdag open als kapsalon. Terwijl mensen geknipt worden of wachten op hun beurt, zal Theo Maassen optreden.’’

De landelijke actie is bedacht door Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge. Naast Theo Maassen doen tot nu toe ook Jochem Myjer, Claudia de Breij, Dolf Jansen, Roué Verveer en Rayen Panday mee.

En hoe komen we aan een kaartje voor het optreden van Theo Maassen in De Toegift? Berry: ,,Nou, we doen het net zo als bij de kapper. Je belt naar ons en reserveert. Een kaartje kost tien euro, inderdaad dat is bijna voor niks, rijk worden we er niet van, maar het gaat om het goede doel: de cultuursector moet weer open. In ons theater kunnen we onder normale omstandigheden honderdvijftig mensen kwijt. Dat kunnen er nu maar vijftig zijn. We nemen alle coronaregels in acht, net als bij de kapsalons, en zijn om vijf uur weer dicht.’’

Reserveren kan vanaf maandag 13 uur via: 06 46134374. ,,En niet meer dan twee personen per reservering’’, besluit Berry Lussenburg.

Theater De Toegift is te vinden aan Klif 12 in Den Hoorn.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.