Zijn die camera’s al opgehangen bij het station in Anna Paulowna? Dat wil GoenLinks nou wel eens weten

Eerder stelde het CDA al vragen over de aanpak van de overlast en vernielingen op het stationsgebied.

Eerder stelde het CDA al vragen over de aanpak van de overlast en vernielingen op het stationsgebied.© Archieffoto RedMouse

Marja van Spaandonk
Anna Paulowna

GroenLinks wil van het college van b en w weten of er al maatregelen zijn genomen in verband met vernielingen aan de assistentiebrug op NS-station Anna Paulowna.

Sinds 2017 is er op station Anna Paulowna een assistentiebrug van de NS, waarmee mensen die afhankelijk zijn van een hulpmiddel in en uit de trein geholpen kunnen worden. Op eerste kerstdag 2021 was deze brug defect, waardoor reizigers die hiervan afhankelijk zijn, in en uit de trein getild moesten worden.

Eerder stelde het CDA vragen aan het college over de aanpak van de overlast en vernielingen op het stationsgebied. Het college antwoordde toen dat het in gesprek was met de politie en de NS om camera’s op en rond het station te plaatsen en dat de locatie extra in de gaten zou worden gehouden door boa’s en politie.

Nu vraagt GroenLinks zich af in hoeverre de maatregelen ook genomen zijn. En wil trouwens ook weten wie er verantwoordelijk is voor de reparatie van de brug en wat het alternatief is als die defect is.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.