Aangifte bij OM om grensoverschrijdend gedrag is tegen Ali B.

© ANP KIPPA KOEN VAN WEEL

ANP
Utrecht

De aangifte wegens grensoverschrijdend gedrag die het OM deze week ontving, is tegen Ali B. Dat heeft de advocaat van de coach van het programma The Voice of Holland zaterdag bevestigd, na berichtgeving hierover door De Telegraaf.

Ali B bevestigde dit zelf al eerder zaterdag tegen De Telegraaf. „Wat Ali B daarover zegt tegen de krant is correct”, aldus de advocaat Bart Swiers zaterdag.

Het OM zegt enkel dat de aangifte is gedaan tegen een persoon „gerelateerd aan” het tv-programma The Voice. Eerder zaterdag meldde RTL voorlopig te stoppen met het uitzenden van het programma na berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom de show.

Tegen De Telegraaf zegt Ali B: „Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld. Het gaat om een beschuldiging over iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar.”

Het stilleggen van de tv-show volgt op onderzoek van het BNNVARA-programma BOOS. Eerder op zaterdag liet muzikant Jeroen Rietbergen, partner van presentatrice Linda de Mol, weten direct te stoppen met medewerking aan The Voice. Hij bevestigt relaties „van seksuele aard” te hebben gehad met vrouwen betrokken bij het programma.

Lees ook:

Aangifte bij OM om grensoverschrijdend gedrag is tegen Ali B

OM: aangifte gedaan tegen ’persoon gerelateerd aan The Voice’

Uitzendingen The Voice opgeschort wegens mogelijk ongepast gedrag; bandleider Jeroen Rietbergen stapt op

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen