Twee hallen verwoest bij zeer grote brand bij bloemkwekerij in Heerhugowaard

© Foto’s DNP.NU

© DNP

© DNP

1 / 6
ANP
HEERHUGOWAARD

In Heerhugowaard heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand gewoed in twee hallen op het terrein van een bloemkwekerij aan de Westdijk. De panden moeten als verloren worden beschouwd, zegt een woordvoerster van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

De directe omgeving is afgezet wegens asbest die vrijkwam bij de brand.

(Tekst gaat door onder de foto)

De brand brak rond 00.30 uur uit in een van de hallen op het terrein en zorgde voor veel rookontwikkeling. De brandweer rukte met veel materieel uit naar de Westdijk en wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een derde hal. Er werden zes bluswagens en twee hoogwerkers ingezet. Rond 02.50 uur meldde de veiligheidsregio dat de brand onder controle was.

Het asbest dat vrijkwam bij de brand heeft zich niet ver verspreid, zegt de woordvoerster. Onder meer het terrein van de bloemkweker en het fietspad langs de Westdijk zijn afgezet in afwachting van een gespecialiseerd verwijderingsbedrijf. Ook zijn er roet- en asdeeltjes neergekomen in een woonwijk in de buurt. Een veegwagen komt de straten schoonvegen, zegt de veiligheidsregio. Mensen met roet of as op hun auto wordt aangeraden dat af te spoelen of langs de wasstraat te gaan.

(Tekst gaat door onder de foto)

© DNP

De twee afgebrande schuren worden uit elkaar getrokken met sloopkranen. De brandweer verwacht de komende uren nog bezig te zijn met nablussen.

(Tekst gaat door onder de foto)

© DNP

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.