Bewoners van huurhuizen in Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland krijgen 70 euro van de gemeente om energie te besparen. Rekening omlaag met waterbesparende doucheknop, LED-lamp of tochtstrip

Judit de Redelijkheid
Bovenkarspel

Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland gaan huurders helpen om hun energierekening te verlagen. De drie gemeenten doen dit door waardebonnen ter beschikking te stellen waarmee inwoners energiebesparende producten kunnen aanschaffen.

De waardebon van 70 euro kan onder andere worden besteed aan LED-lampen, waterbesparende douchekoppen, tochtstrips of radiatorventilatoren. In totaal worden er vanaf 18 januari 2150 waardebonnen beschikbaar gesteld, naar rato verdeeld over de drie gemeenten.

Energiecoach

Daarnaast kunnen mensen met een huurwoning persoonlijk advies inwinnen bij een energiecoach, die meer vertelt over mogelijkheden om energie te besparen. Deze maand ontvangen huurders een brief, inclusief de waardebon. Deze is te verzilveren via de online webshop van Winst uit je woning - samenwerkingspartner van de gemeenten voor dit project. Per huishouden kan er één worden gebruikt. De bon kan ook worden besteed in lokale winkels; met de aankoopbon kan dan het bedrag worden teruggevraagd.

Gesprek

Het aanvragen van een adviesgesprek met een energiecoach kan ook via de webpagina van Winst uit je Woning. Voor de pool van energiecoaches werken de gemeenten samen met Susteen. In totaal zijn er 240 (80 per gemeente) adviesgesprekken beschikbaar. De einddatum van deze actie is 31 juli 2022 of het (eerdere) moment dat de waardebonnen en adviesgesprekken op zijn.

Meer informatie is vanaf 17 januari te vinden op de website www.winstuitjewoning.nl. Voor Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland is dan een eigen pagina te raadplegen.

Meer nieuws uit West-Friesland