Dr. Shoe sluit in Hoorn; verlenging huurcontract door coronamaatregelen niet haalbaar

Eric Molenaar
Hoorn

De speciaalzaak in schoen- en sleutelservice op Gedempte Turfhaven 48 in Hoorn, de laatste jaren bekend als Dr. Shoe, gaat dicht.

De familie Kerkhof, die acht soortgelijke zaken in Noord-Holland bezit, gaat zich richten op de andere vestigingen, in onder meer Den Helder, Heerhugowaard en Amsterdam.

Met de sluiting in Hoorn, per 29 januari, verdwijnt een schoenenzaak die hier al tientallen jaren zat. In 2017 nam Kerkhof ’Peter Schoen en Sleutelspecialist’ over van Peter Sturm, die hier sinds 1999 als schoenmaker werkte en zich later ook op het maken van sleutels ging specialiseren.

Eigenaar Ken Kerkhof vertelt dat de vestiging in Hoorn op zich niet slecht loopt, maar dat de termijn van het huurcontract voor dit pand afloopt en het gezien de teruglopende omzet door de coronamaatregelen niet meer haalbaar is om dit te verlengen. ,,Er zijn daarnaast ook geen goede schoenmakers te krijgen. We leggen onze focus nu op de andere winkels en gaan afwachten hoe het zich ontwikkelt. Ik had het ook graag anders gewild.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen