Dina Polonius is de lijsttrekker van ChristenUnie Den Helder

CU-lijsttrekker Dina Polonious.© Gemeente Den Helder/Peter van Aalst

Delano Weltevreden
Den Helder

ChristenUnie gaat de verkiezingsstrijd in met Dina Polonius als lijsttrekker. De kersverse lijsttrekker maakt deze raadsperiode al deel uit van de fractie.

Hans Donkelaar, de huidige fractievoorzitter, was niet beschikbaar voor een volgende termijn. Hij vertrekt na deze raadsperiode uit Den Helder. Polonius moet dus, wat de Helderse afdeling betreft, de kar in de gemeenteraad gaan trekken.

Op de lijst staan verder de namen van Sebastiaan Pavlotzk, Leendert van Dam, Anjo van Dam, Piet Bras Wim Haboldt, Nathaly Hamerslag en Peter van Strijen.

Zij moeten het verkiezingsprogramma van de CU de komende vier jaar uitvoeren. Dat programma is heeft als titel ’Samen recht Doen’. Samengevat staat daarin dat de Helderse afdeling wil bijdragen aan een revolutie van dienstbaarheid. CU zet zich in voor ’een politiek en een gemeentelijke overheid die mensen recht doet’.

Beschermer van de zwakken

De partij vindt dat de (lokale) overheid als beschermer van de zwakken moet optreden, dat goede zorg geleverd moet worden aan kwetsbare mensen, dat hen recht gedaan moet worden. De overheid moet ook een dienstbare houding aannemen, aldus de CU. Dat gaat volgens de partij verder dan voorzieningen binnen het sociaal domein. Ook bij grote plannen en ontwikkelingen hoort er sprake te zijn van een eerlijke en evenwichtige belangenafweging.

In het verkiezingsprogramma staan geen opmerkingen over de vestiging van het stadhuis op Willemsoord. Coalitiepartij CU vindt dat daar deze raadsperiode een besluit over is genomen. Daar wil de fractie niet aan tornen. Als het stadhuis opnieuw een thema wordt in de verkiezingsstrijd, zou dat volgens de partij ’een toonbeeld van bestuurlijke zwakte’ zijn.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.