Remy Bonjasky nieuwe ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur: ’Ik wil kinderen die het niet zo breed hebben helpen bij hun zoektocht naar zichzelf en naar gezondheid’

Remy Bonjaski is ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.© Bastiaan Heus

Leander Mascini
Hilversum

Remy Bonjasky, drievoudig K-1 Wereldkampioen en sportschoolhouder van de Bonjasky Academy aan de Oude Amersfoortseweg in Hilversum, gaat zich als ambassadeur inzetten voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Sinds 2010 motiveert en helpt Bonjasky via zijn Bonjasky Academy mensen het vuur in zichzelf te vinden. De weg die de kickbokser met als bijnaam ’The Flying Gentleman’ heeft afgelegd is de basis van de Academy, onder de noemer: ’Ook jij kan wereldkampioen worden’. Nu gaat Bonjasky zich inzetten voor kinderen die aan de zijlijn staan omdat er thuis geen geld voor sport is.

Wereldtitels

Remy werd geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo en verhuisde op zijn vijfde met het gezin naar Nederland. In zijn jeugd was hij vooral op het voetbalveld te vinden. Op zijn zeventiende leerde hij de vechtsport kennen. Door zijn bijzondere trap- en knietechnieken kreeg hij al snel de bijnaam The Flying Gentleman. Hij heeft verschillende grote wereldtitels op zijn naam staan. Bij zijn debuut in de K-1 World Grand Prix Final in 2003 in Tokio, won hij voor een publiek van 70.000 toeschouwers de titel. In 2004 won hij opnieuw de K-1 wereldtitel. In 2008 won hij voor de derde keer de K-1 World Grand Prix-titel.

Stimuleren

Remy Bonjasky heeft zelf altijd kunnen sporten en vindt het belangrijk dat álle kinderen kunnen ervaren hoeveel dat je kan brengen. „Sporten is voor mij altijd heel belangrijk geweest. Vanaf mijn vijfde heb ik de kans gehad om te sporten, ook al hadden we het thuis niet breed. Mijn moeder vond het belangrijk dat wij konden sporten. Ik ben heel blij dat mijn moeder die keuze heeft gemaakt. Ik ben ambassadeur van het Jeugdfonds geworden om me in te zetten voor de kinderen die het even wat minder hebben. Ik vind het belangrijk om dat wat ik heb meegemaakt en onderweg heb opgepikt, door te geven aan de nieuwe generatie. Ik wil kinderen die het niet zo breed hebben helpen bij hun zoektocht naar zichzelf en naar gezondheid. Ik wil echt mijn steentje bijdragen om de kinderen te stimuleren en de ouders daarbij duidelijk te maken dat sporten echt goed is voor ieder kind.”

Zelfvertrouwen

Monique Maks, directeur Jeugdfonds Sport & Cultuur is trots dat Remy zich in gaat zetten als ambassadeur. „Kickboksen is een sport die veel kan betekenen voor kinderen en jongeren die opgroeien in een moeilijke situatie. Het vergroot het zelfvertrouwen en de weerbaarheid en is goed voor het ontwikkelen van de coördinatie, motoriek en uithoudingsvermogen.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen