Tweede verdachte mislukte kunstroof Zaans Museum weer vrij

ANP
ZAANDAM

De tweede verdachte die deze week is aangehouden voor de mislukte kunstroof uit het Zaans Museum is na verhoor weer vrijgelaten.

Hij blijft wel verdachte, zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Het strafrechtelijk onderzoek naar de betrokkenheid van deze 37-jarige man uit Purmerend gaat door.

Twee mannen probeerden op 15 augustus vorig jaar om 10.30 uur een werk van Monet, De Voorzaan en de Westerhem, te stelen, maar dat lukte ze niet door heldhaftig optreden van bezoekers en personeel. Bij de roof loste een van de verdachten ook een schot. Niemand raakte daardoor gewond.

Lees ook: Schot gelost bij overval op Zaans Museum: ’kunstroof mislukt’. Politie bezig met klopjacht [video]

De twee daders vertrokken zonder buit op een scooter, die later die ochtend werd teruggevonden op de Zuiderweg in Wijdewormer.

In september meldde een 49-jarige Amsterdammer zich al bij de politie. Deze Henk B. zit nog steeds vast. Zijn zaak wordt inhoudelijk behandeld op 19 april in de rechtbank in Alkmaar.

Lees ook: Justitie komt met zwaardere aanklacht tegen kunstdief B. die schilderij van Monet uit Zaans Museum probeerde te stelen: ’Er is geschoten en er waren kinderen bij aanwezig’

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.