Matig FC Volendam blijft in Breda op 0-0 steken tegen NAC

Richard Walraven
Breda

Koploper FC Volendam heeft in een tronduit matige wedstrijd twee punten laten liggen in Breda. Dankzij doelman Filip Stankovic liep het geen grotere schade op dan de 0-0 tegen NAC. De koploper had geluk dat ook concurrent Excelsior niet wist te winnen.

Lees ook: De schade blijft beperkt na Volendamse miskleun in Breda: ’Maar er is werk aan de winkel, we kunnen niet elke wedstrijd op Robert leunen’

Volendam, waar een verrassende basisplaats was voor Walid Ould-Chikh ten koste van Kevin Visser en Calvin Twigt, speelde een ronduit rommelige eerste helft in Breda. De ploeg van Jonk grossierde in balverlies en mocht blij zijn dat de nieuwe spits van NAC, Naoufal Bannis, het vizier niet scherp had. Aan de andere kant redde doelman Olij op schoten van Walid Ould-Chikh en Franco Antonucci.

Ook na rust bleef de koploper van de eerste divisie ver onder de maat. Volendam mocht bovendien blij zijn dat Danny Bakker van dichtbij naast kopte en dat Stankovic twee keer met de voet redde op de doorgebroken Bannis.

Volendam leek de zege nog te stelen. Maar Samir ben Sallam kon - vrij voor Olij na een slim passje van Robert Mühren - het karwei niet afmaken.

NAC Breda: Olij; Rutten, Adilehou, Malone, Bakker; Van Schuppen, Haye, Rutten; De Rooij, Bannis, Kotzebue (76. Kestens).

FC Volendam: Stankovic; Kasius, Benamar, Mirani, Flint (62. Eerdhuijzen); Deul, Walid Ould-Chikh (79. Visser), Antonucci (72. Ben Sallam); Van Mieghem (72. Johnson), Mühren, Oristanio (46. Bilal Ould-Chikh).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen