Hoornse formatie Glock ’45 telt met ’Glockdown’ af naar nieuwe countryplaat. ’Vijf stukken uitschot die op een trailerpark wonen en een band zijn begonnen’

De band Glock ’45 met v.l.n.r.: Pricklebush Pete, Lawless Lenny, Jerrycan Jesper, Moonshine Mike en Whitetrash Welling.

De band Glock ’45 met v.l.n.r.: Pricklebush Pete, Lawless Lenny, Jerrycan Jesper, Moonshine Mike en Whitetrash Welling.© Foto Nosh Neneh

Joyce Beuken
Hoorn

Het fenomeen lockdown is bij iedereen wel bekend. Maar weinig mensen weten dat er daarnaast een heuse Glockdown gaande is. De band Glock ’45 onthult tot aan Glockfest elke vrijdag een nieuwe track. Het resultaat: een verhalende countryplaat die gepresenteerd wordt tijdens hun summum Glockfest.

Nee, ik spreek niet met Pieter Tensen, designer en muzikant uit Hoorn. Ik spreek met ’Pricklebush Pete’, het androgyne frontwezen van Glock ’45. Zodra de vijfkoppige countryband een instrument pakt, wanen zij zich volledig in hun karakters en het bijbehorende verhaal.

En volgens dat verhaal stonden hun wiegen dus niet in West-Friesland, maar in het Amerikaanse Kentucky, ofwel de Bluegrass State, aldus Pricklebush. „We zijn vijf stukken uitschot die op een trailerpark wonen. We hebben niets beter te doen, dus zijn we maar een band begonnen.”

Heel gevaarlijk

Het vijftal dat samen Glock ’45 vormt is op zijn zachtst gezegd markant. De band liet zich vernoemen naar een wapen. „Omdat we onszelf heel gevaarlijk vinden.” Pricklebush doet een poging diens collega’s in woorden samen te vatten. „Gitarist Moonshine Mike heeft zoveel gezopen dat hij nog slechts een beperkte woordenschat heeft.” Whitetrash Welling is naast violiste ook het matras van het trailerpark, omschrijft Pricklebush het enige vrouwelijke bandlid. „Ze is ook de enige met een baan”, klinkt het met een knipoog. „Ze werkt als hoer.”

(Tekst gaat door onder de video)

Ook vinden we Jerrycan Jesper in de kroniek. Ooit werkte hij in een bar, nu doet hij iets met auto’s, maar nog veel liever gebruikt hij heroïne. Tot slot: Lawless Lenny, de nieuwe drummer. Ook die past naadloos in het ’verhaal’ van de band. ,,Hij heeft de vorige drummer om het leven gebracht”, klinkt het doodkalm aan de andere kant van de lijn. „Daar zijn we eigenlijk alleen maar blij mee, want die jatte onze drugs”, zo besluit de fantast. Ludieke verhalen dus, die reflecteren in de muziek van het gezelschap dat al vijf jaar actief is.

(Tekst gaat door onder de video)

Aftellen

De Glockdown vormt het aftelmoment naar Glockfest, een festival dat 6 maart in Huis Verloren in Hoorn plaats zal gaan vinden. De tickets gaan op 6 februari in de verkoop. Middels het aftellen door middel van wekelijkse releasemomenten willen ze ruchtbaarheid geven het moment suprême, hun Glockfest. Toch weet ook Pricklebush dat in een pandemie niets in steen gebeiteld kan worden. „We moeten zien of het door kan gaan, maar we gaan zeker ons best doen. De plaat ligt er al zo lang. We willen nu gewoon gaan spelen, op wat voor manier dan ook. Al is het maar voor tien man.”

Het eerste nummer van de aankomende plaat is vrijdag verschenen op Spotify. Wie niets van de Glockdown wil missen, kan terecht op de kanalen van de band. Die zijn te vinden via https://linktr.ee/glock45official

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen