Lokale partij De Vrije Lijst verleidt kiezers in Castricum met lege fotolijstjes: ’Ingelijste thema’s en objecten worden online gepubliceerd’

Huidig wethouder Ron de Haan voert de kandidatenlijst aan.

Huidig wethouder Ron de Haan voert de kandidatenlijst aan.© Archieffoto

Oscar Spaans
Castricum

Lokale partij De Vrije Lijst vraagt Castricummers om mee te denken. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zullen lege fotolijstjes’ breed worden verspreid’ onder inwoners, met de insteek om door hen gevuld te worden met ideeën.

’Ingelijste onderwerpen, thema’s en objecten die inwoners insturen, zullen ‘online’ worden gepubliceerd op de website www.devrijelijst.nl en worden gepresenteerd aan de nieuw verkozen gemeenteraad’, laat de partij via een persbericht weten. Een variant op de campagne-actie van vier jaar geleden, toen inwoners met flessenpost van de partij werden verleid tot het leveren van een inhoudelijke bijdrage.

Doelen

Vier doelen staan centraal voor De Vrije Lijst: ’Voldoende woningen voor alle doelgroepen, sociaal in huur en koop en goede dorpsvoorzieningen, zorg en onderwijs. Balans tussen bebouwing en landschap. Meer onderlinge verbondenheid, en een gemeente waarin samenleving en overheid samen optrekken.’

Wethouder Ron de Haan voert de kandidatenlijst van De Vrije Lijst wederom aan, gevolgd door de huidige raadsleden Bärbel Böhling en Tim de Heer. Op 1 februari begint de campagne, getiteld ’Namens U’.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen