Ook kinderen van 5 tot en met 11 jaar worden gevaccineerd op Texel. Volwassen eilanders kunnen eind januari zonder afspraak terecht in gemeentehuis [update]

Het gemeentehuis in Den Burg dient opnieuw als vaccinatielocatie.© Archieffoto René Pop

Anja Roubos
Den Burg

Zaterdag 29 januari kunnen Texelse kinderen van 5 tot en met 11 jaar worden gevaccineerd in het gemeentehuis in Den Burg. Texelaars in de leeftijd vanaf 18 jaar kunnen daar op zondag 30 en maandag 31 januari zonder afspraak een boosterprik halen.

Voor de kinderen moet wel een afspraak worden gemaakt. Dat kan pas nadat de ouders of verzorgers een brief van de gemeente hebben ontvangen.

Volwassen Texelaars krijgen volgens GGD Hollands Noorden nog één keer de kans om op het eiland te boosteren. Eerder werd gemeld dat iedereen die jonger is dan 60 jaar daarvoor naar de vaste wal zou moeten. De coronavaccinaties voor Texelaars van 60 tot 80 jaar zouden alleen in de periode van 6 tot en met 10 januari plaatsvinden. Bewoners van 80 jaar en ouder waren al als eersten aan de beurt geweest.

Maar nu kunnen alle volwassen Texelaars dus toch terecht op het gemeentehuis. De vaccinatielocatie is zowel op zondag 30 als maandag 31 januari open van 10 tot 18 uur.

Mensen die de boosterprik op een ander moment willen halen, kunnen dat doen op een van de GGD-vaccinatielocaties in Den Helder, Middenmeer, Hem of Alkmaar. Actuele openingstijden staan op www.ggdhn-corona.nl.

Update

Dit bericht is op vrijdag 14 januari om 14.45 uur aangepast na nieuwe berichtgeving van GGD Hollands Noorden. In een eerder persbericht was abusievelijk bekendgemaakt dat Texelaars vanaf 18 jaar op zaterdag 30 en zondag 31 januari een boosterprik konden halen.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.