Horeca in Landsmeer wil zaterdag open uit protest

Frederique Teillers
Landsmeer

Vier kroegen in Landsmeer hebben het voornemen om zaterdag open te gaan, blijkt uit onder andere berichten op Facebook.

De horeca in Noord-Holland Noord mag zaterdag uit protest open, de burgemeesters gedogen de actie. Maar in Landsmeer blijkt dat vrijdagmiddag nog niet zo zeker.

Eerder op de vrijdag kondigden horecagelegenheden De Driesprong, Sportcafé de Remise, De Goede Stek en Café de Drie Zwanen op sociale media aan zaterdagmiddag open te gaan.

„Het is uit protest”, vertelt Dennis Kollen van De Remise. „Ik verwacht er niet veel van. Ik heb gehoord dat de intentie er is vanuit de gemeente om te handhaven, maar dat heb ik niet zwart op wit. Dus we zien het wel even.”

Hij vindt het niet meer uit te leggen dat in Limburg de horeca is afgeladen en dat hij niet een paar gasten mag ontvangen. „We doen dit niet om de burgemeester voor het blok te zetten, maar deze sluiting duurt gewoon te lang.”

Of de gemeente gaat handhaven is de vraag. Volgens een woordvoerder zal op zaterdag overdag begrip worden getoond voor ’uitingen van ongenoegen’. „Maar er zal ook gewezen worden op de basismaatregelen. Om uiterlijk 17 uur moeten alle protestacties gestopt zijn en blijven alle winkels en horeca ook ’s avonds gesloten”, zegt de gemeentewoordvoerder. Na 17 uur zal de gemeente de reguliere handhavingslijn volgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.