Woudia kiest voor Broers, Dynamo door met Huerter en een vacature in Zwaagdijk

Vincent Schot
Hoorn

Een nieuwe trainer in Westwoud, een contractverlenging in Ursem, een vacature in Zwaagdijk en een trainer die komend seizoen Wognum verruilt voor Tuitjenhorn. Reden genoeg voor een nieuwe ronde van onze trainerscarrousel.

Frans Nijhuis kwam als tussenpaus binnen bij Woudia, toen die club besloot om voortijdig afscheid te nemen van de zittende trainer. Er werden daarna nog eens twee seizoenen aan vastgeplakt, zegt voorzitter Jan-Bert Jong. ,,Coronajaren, waarin het voor iedereen aanmodderen was. Daar zijn we Frans, die ik hoog heb zitten, heel dankbaar voor. Hoewel we dit seizoen niet staan waar we graag willen staan (Woudia is de hekkensluiter in 4B, red.), hebben wij er vertrouwen in dat Frans de club behoudt voor de vierde klasse.’’

Toch staat er komend seizoen iemand anders voor de jonge spelersgroep van Woudia. ,,Kees Broers’’, vertelt Jong tevreden. ,,Hij komt oorspronkelijk uit Zwaag, maar woont in Westwoud. Ik volg hem al lang en wat hij presteert bij kleine clubs als Zwaagdijk en ALC is gewoon écht heel knap. Ik polste hem al eens toen nog niet duidelijk was dat hij bij ALC zou vertrekken na dit seizoen, maar toen was hij nog in gesprek in Abbekerk. Toen dat op niets uitliep zijn wij met elkaar gaan praten en waren we er snel uit. We kijken ernaar uit.’’

In Ursem hebben ze de blik gericht op een promotie naar de derde klasse. SC Dynamo denkt dat Jorgen Heurter de aangewezen persoon is om die stap te realiseren. De samenwerking met de trainer, die bezig is aan zijn eerste seizoen aan de Pastoor van Haasterstraat, is dan ook met een seizoen verlengd.

Voordat Huerter SC Dynamo onder zijn hoede had, werkte hij bij Hollandia T uit Tuitjenhorn. Die club moest op zoek naar een nieuwe trainer toen duidelijk werd dat Marco Boots daar na één seizoen alweer vertrekt om aan de slag te gaan bij zijn oude liefde, VVS’46. Hollandia T vond een opvolger in Jan Berkhout, nu nog actief bij Spartanen.

In Zwaagdijk zijn ze nog niet zover dat er al een nieuwe trainer gepresenteerd kan worden. Bij de vierdeklasser ontstaat een vacature nu Harry Sierkstra vertrekt. ,,Na een goede samenwerking wil de selectie na drie jaar een nieuw gezicht voor de groep’’, aldus RKVV Zwaagdijk. Interesse om er aan de slag te gaan? Maak het kenbaar via: info@rkvvzwaagdijk of 06-53996147.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen