Nieuw internationaal zeilevenement in Medemblik: ‘High Performance Regatta’

Actiefoto uit de Allianz Regatta Medemblik.

Actiefoto uit de Allianz Regatta Medemblik.© Foto Laurens Morel

Ronneke van der Genugten
Medemblik

Een nieuw jaarlijks terugkerend internationaal zeilevenement vindt in Medemblik plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni.

Sailservice draagt met steun van gemeente Medemblik en de provincie Noord-Holland zorg voor de organisatie van de ‘High Performance Regatta’.

Met de komst van dit evenement kan Medemblik weer opgelucht adem halen. In oktober 2021 werd bekend dat de Allianz Regatta uit Medemblik zou verdwijnen omdat de organisatie had gekozen voor Almere. Dit nieuws sloeg in als een bom.

,,We hebben toch jaren er alles samen aan gedaan om het topzeilen hier een goede plek te geven”, reageerde wethouder Joset Fit toentertijd. De wethouder is blij dat de stad met dit nieuwe evenement weer haar gastvrijheid kan tonen aan de internationale zeilliefhebber.

(Tekst gaat door onder de foto)

Actiefoto uit de Allianz Regatta Medemblik.

Actiefoto uit de Allianz Regatta Medemblik.© Fot Laurens Morel

Lees ook: Einde van een tijdperk: Allianz Regatta verruilt Medemblik voor Almere

Organisatoren Arjen Rahusen (voorzitter) en Race Officer Alex Hoeve, die samen jarenlang in de organisatiecommissie zaten van de vermaarde Spa/Delta Lloyd Regatta, hebben er alle vertrouwen in dat de ‘High Performance Regatta’ de komende jaren zal uitgroeien tot een internationaal aansprekend evenement. Volgens hen heeft het evenement met de faciliteiten van Medemblik en het IJsselmeer alle ingrediënten in handen voor een mooi evenement.

De High Performance Regatta staat open voor de volgende klassen 29er, 49er, 49erFX, KiteFoil, Nacra15, Nacra17, WASZP en WindFoil.

Lees ook: Regatta weg uit Medemblik, sportwethouder Joset Fit: ’Medemblik kan niet mee met dit soort bedragen’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen