Tekort aan vrijwilligers bedreigt Avondvierdaagse Julianadorp. ’Met slechts drie bestuursleden zijn de werkzaamheden niet uit te voeren’

De laatste ’echte’ avondvierdaagse in Julianadorp in 2019.

De laatste ’echte’ avondvierdaagse in Julianadorp in 2019.© Archieffoto George Stoekenbroek

Van onze verslaggever
Julianadorp

Een ernstig tekort aan vrijwilligers bedreigt het voortbestaan van de Avondvierdaagse Julianadorp. Met slechts drie bestuursleden zijn de werkzaamheden in de wandelweek volgens voorzitter Durk Geertsma niet uit te voeren.

Hoewel nog onzeker is of de avondvierdaagse dit jaar door kan gaan vanwege corona, zijn de voorbereidingen in december in gang gezet.

,,Je moet afspraken met bijvoorbeeld muziekgroepen en EHBO maken, vergunningen aanvragen, routes uitzetten, verkeersvrijwilligers werven, medailles inkopen. Daarmee kun je niet tot het laatste moment wachten’’, zegt voorzitter Durk Geertsma, die samen met Harriët Wiesell en Saskia Schilder het bestuur vormt. ,,Dat werk deden we altijd met z’n vijven, maar twee bestuursleden moesten om persoonlijke redenen afhaken. Jammer, maar begrijpelijk. We hebben eind vorig jaar via verschillende kanalen geprobeerd nieuwe mensen te werven, maar dat is niet gelukt. Als we geen versterking krijgen, moeten we – los van corona – de stekker eruit trekken. ’’

Blij

Het bestuur hoopt dat zich op korte termijn nieuwe kandidaten aanmelden. ,,Ja, want er is niets mooier dan duizend blije gezichten te zien van de kinderen als ze na vier dagen wandelen feestelijk worden ingehaald.’’ Ook mensen die andere hand- en spandiensten willen verrichten kunnen zich melden.

Dit jaar is de vierdaagse van Julianadorp van 16 tot en met 19 mei. Julianadorp heeft sinds 1984 een eigen avondvierdaagse. Daarvoor wandelden de kinderen in Den Helder.

Meer informatie kan verkregen worden via info@avdjd.nl of via de website www.avdjd.nl

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.