Verkeersslachtoffers boos over terugkeer Vloet bij Heracles ondanks dodelijk ongeval op A4

© Michel van Bergen

ANP
ALMELO

De Vereniging Verkeersslachtoffers heeft met „een mengeling van verontwaardiging en verbijstering” vernomen dat Rai Vloet sinds kort weer meetraint met de selectie van Heracles Almelo.

De 26-jarige voetballer was half november betrokken bij een verkeersongeluk op de A4 bij Hoofddorp, waardoor een 4-jarig jongetje om het leven kwam. Vloet maakte sindsdien geen deel uit van de selectie van de Eredivisieclub.

„Wij zouden het gepaster vinden als hij geschorst zou worden tot na de rechtszaak, waarna op basis van de uitspraak besloten kan worden wat de vervolgstappen kunnen zijn”, zegt de vereniging.

Vloet zat samen met een vriend in de auto die achterop een andere auto botste met daarin een man, vrouw en twee kinderen. Een van de kinderen raakte zwaargewond en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De voetballer, die achter het stuur zat, werd aangehouden en na een dag vrijgelaten. Hij is wel verdachte in de zaak.

Technisch directeur Tim Gilissen van Heracles zei eerder dat de club „op dit moment als werkgever niet al te veroordelend” moet optreden. „Dat moeten we vooral overlaten aan het recht en de rechtspraak.”

Lees ook: Heracles-voetballer Vloet vrijgelaten voor medische behandeling na dodelijk ongeval A4, tweede verdachte verhoord

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen