Corona-uitbraak Jong AZ bijna voorbij, maar nog niet helemaal: KNVB stelt wedstrijd een paar dagen uit

Het hoofdgebouw op het trainingscomplex van AZ.© Foto Theo Brinkman

Theo Brinkman
Zeist

De wedstrijd FC Dordrecht-Jong AZ van vrijdagavond gaat niet door. Door de corona-uitbraak bij Jong AZ zijn er te weinig spelers beschikbaar. Maar omdat er zicht is op een terugkeer van veel spelers, heeft de KNVB het duel slechts enkele dagen verplaatst. FC Dordrecht-Jong AZ staat nu gepland voor komende maandagavond.

Het trainingscomplex van AZ bleef deze donderdag, een dag voor de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht, grotendeels leeg. Op het veld trainde alleen een groepje spelers van de onder 18/19, met daarbij een enkele speler die soms bij Jong AZ meedoet.

Het is een volstrekt ander beeld dan op een gewone donderdag. Normaal gesproken werkt Jong AZ een dag voor de wedstrijd een training af, maar deze week zijn er bijna geen spelers meer over. Door de corona-uitbraak binnen de spelersgroep en de staf zitten bijna alle spelers thuis.

Gunstig

De KNVB besloot daarom donderdagmiddag het duel uit te stellen. Maar omdat de vooruitzichten bij Jong AZ blijkbaar gunstig zijn, heeft de voetbalbond de wedstrijd niet tot nader order uitgesteld, maar al voor komende maandag ingepland. Daaruit kan worden opgemaakt dat zowel AZ als de KNVB ervan uitgaat dat er dan wél genoeg spelers beschikbaar zijn. ,,Door een combinatie van oplopende coronabesmettingen en een verantwoorde terugkeer van spelers na een coronabesmetting, kan AZ niet eerder een team op de been brengen’’, meldt de KNVB.

Afgelopen zondag ging er vanwege de corona-uitbraak bij Jong AZ al een streep door de uitwedstrijd tegen TOP Oss. De KNVB zal een nieuwe speeldatum zoeken voor die wedstrijd.

TOP Oss-AZ was niet de enige wedstrijd in de eerste divisie die werd uitgesteld. Ook Excelsior-ADO Den Haag ging zondag niet door.

Fortuna Sittard - AZ

De A-selectie van AZ heeft vooralsnog geen last van corona. Bijna de volledige spelersgroep was deze week beschikbaar en de wedstrijd Fortuna Sittard-AZ van komende zondag lijkt dan ook geen gevaar te lopen.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen