Vijf winnaars van de oudejaars ombudsquiz

Het Ombudsteam

’Het ombudsteam wenst u allen een zorgenvrij nieuwjaar’. Aldus luidt de slagzin die gevonden moest worden met de Oudejaars Ombudsquiz.

Ofschoon we meenden een behoorlijk pittige puzzel samengesteld te hebben - en zelfs een aardig beluisterde podcast met hints hadden ingesproken - was het vinden van de slagzin kennelijk goed te doen. Via e-mail en post zijn 1412 oplossingen ingestuurd, bijna allemaal met de correcte slagzin en soms aangevuld met wat commentaar.

De quiz stond in het teken van televisiecommercials. Het koppelen van slogans en gezichten van Bekende Nederlanders aan bedrijfsnamen werd een uitdaging maar ook heel leuk gevonden.

’Wat een superleuke reclamequiz! We hebben met veel plezier de code gekraakt’, schreven Kees en Jacquelien Korver uit Heerhugowaard. ’Een complimentje voor de leuke puzzel. Zinnen komen je wel bekend voor, maar waar horen ze nu bij?’, schreef Angelique Hegeman-Theunissen uit Den Oever. En Petra van den Aardweg over de slagzin: ’Hoewel dat een ambitieuze wens is in deze coronatijd, wens ik u hetzelfde toe.’

Vijf prijzen kunnen we weggeven. Een cadeaubon van 75 euro gaat naar Amber Steen uit Zaandijk, een bon van 50 euro naar Tonny van Putten uit Zandvoort en bonnen van elk 25 euro zijn voor Henk Binnendijk uit Rijnsburg, Ilona Hofland uit Velserbroek en R.W. den Daas uit Hilversum. De prijswinnaars van harte gefeliciteerd, de niet-winnaars bedankt voor het meedoen.

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.