Drie grote, oranje tulpenharten in de gemeente Bergen, maar waar moeten ze komen? De inwoners bepalen. Maar: ’Doe het wel snel, want de bollen moeten de grond in’

„Oranje tulpen, want dat is de kleur van onze gemeente.”© Archieffoto

Suzanne Rijnja
Bergen

Drie grote, oranje harten in de gemeente Bergen, maar waar moeten ze komen?

Het college wil komende week in de drie grote kernen van de gemeente Bergen drie grote harten van tulpen planten. „Oranje tulpen, want dat is de kleur van onze gemeente”, zegt burgemeester Lars Voskuil in zijn nieuwjaarsspeech. De harten zijn bedoeld als steuntje in de rug voor inwoners en ondernemers.

De tulpen komen van lokale bollentelers. „Zij zijn ontzettend belangrijk voor onze gemeente. Niet alleen vanwege de bollen, maar ook vanwege het toerisme dat ze aantrekken en waar wij allemaal van profiteren.”

De grote vraag is nu: waar moeten die harten komen? Dat mogen de inwoners bepalen van de gemeente. „Als u een mooie plek weet, een open plantsoentje, ergens in de buurt van uw huis, waarvan u zegt: dat zou een goede plek zijn? Laat het ons weten.”

Wie een geschikte plaats weet, kan een mailtje sturen naar info@bergen-nh.nl. „Doe het wel snel, want de bollen moeten de grond in. Dan komen de bloemen in het voorjaar op en kunnen we er samen van genieten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.