GroenLinks Oostzaan komt met veel nieuwe kandidaat raadsleden. Monen lijsttrekker

Wethouder Rob Monen is de lijsttrekker voor GroenLinks Oostzaan.© Foto Wim Egas

Frans van den Berg
Oostzaan

GroenLinks in Oostzaan heeft de huidige wethouder Rob Monen verkozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Over ruim twee maanden zijn de verkiezingen al, maar GroenLinks is van de vijf deelnemende partijen de laatste die met de kandidaten komt. Vier jaar geleden was Bert Jongert nog de lijsttrekker, maar hij legde de afgelopen jaren vanwege zijn drukke werk al het fractievoorzitterschap neer en stopt nu als raadslid.

De huidige fractievoorzitter Marja van der Pol stopt eveneens. Noah van Dansik houdt er na een raadsperiode ook mee op. In 2020 was zij nog tweede geworden op het NK Online Debatteren, maar de rechtenstudente wil dit jaar op kamers in Amsterdam en dan kan je geen raadslid in Oostzaan meer zijn.

Dat betekent dat er veel nieuwe kandidaten in de gemeenteraad kunnen komen wanneer de partij weer vier raadszetels krijgt, al hoopt Annemarie van Duijnhoven stiekem op vijf zetels. Zij gaat op voor een tweede termijn en staat nu als nummer twee op de lijst. Op 3, 4 en 5 staan de fractie-assistenten Sarah van Brussel, Tycho Heusen en Hester Stroo. „Een mooie mix van ervaren kandidaten en jong talent”, stelt Rob Monen vast.

Jongert, Van der Pol en Van Dansik staan nog wel op de lijst, maar op een onverkiesbare plek. Zij blijven betrokken bij de partij. GroenLinks vormt nu samen met de VVD het college in Oostzaan. Bij de VVD is ook de huidige wethouder Rosemarijn Dral de lijsttrekker. Verder doen CDA, PvdA en D66 mee.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.