Omikron zorgt voor gaten in de bezetting, maar werkgevers in de IJmond krijgen de roosters nog rond

Een vaccinatiecentrum tegen corona.

Een vaccinatiecentrum tegen corona.© archieffoto Rob van Dullemen/GGD Hollands-Midden

Pieter van Hove
IJmond

De angst dat werkgevers zich ook in de IJmond voor moeten bereiden op personeelstekorten door het zich razendsnel verspreidende omikronvirus is nog niet uitgekomen. Weliswaar zijn er meer ziekmeldingen, maar de gaten kunnen worden opgevuld.

Zo is bij staalgigant Tata Steel het ziekteverzuim momenteel licht hoger dan normaal, aldus een woordvoerder. ,,We hebben op dit moment nog voldoende bezetting op de ploegen. De opkomst van de omikronvariant heeft dus vooralsnog geen impact op de productie.”

Bij FNV-vakbondsbestuurder Cihan Lacin zijn evenmin berichten binnengekomen dat er sprake is van nijpende personeelskorten. ,,Wel is het zo dat er afdelingen draaien met minimale bezettingen. Maar dat is al de hele coronatijd zo.”

Crown Van Gelder

Directeur Miklas Dronkers van papierfabriek Crown Van Gelder in Velsen-Noord ziet dat er momenteel veel meldingen zijn van medewerkers met een positieve coronatest.

,,Of dat ze in direct contact zijn geweest bij iemand met corona. Dat levert vele gaten in de bezetting op, maar dankzij veel flexibiliteit en overwerk van medewerkers lukt het ons om de productie en andere bedrijfsprocessen in de lucht te houden”, zegt hij. Dronkers stelt wel vast dat de omicrongolf die van de deltavariant overtreft.

Woordvoerder Daniëlle de Nijs van vismaatschappij Cor Vrolijk in IJmuiden kan ook vaststellen dat er meer meldingen van besmettingen en meer quarantaine-gevallen zijn vanwege de omicronvariant. ,,Gelukkig kunnen ook wij rekenen op de flexibiliteit van onze medewerkers om alles draaiende te houden.”

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen