Edison-winnares Johannette Zomer zingt in gemeentehuis Bloemendaal

Johanette Zomer.

Johanette Zomer.© Foto Olivier Middendorp

Van onze verslaggever
Bloemendaal

Stichting Muzeforum hoopt op versoepeling van de lockdown, eind deze week. Want als dat gebeurt, dan kan het concert van sopraan Johannette Zomer op 23 januari in het gemeentehuis van Bloemendaal gewoon doorgaan.

Zomer wordt begeleid door fluitist Peter Verduyn Lunel en pianist Hans Eijsackers. Voor dit concert is een programma samengesteld met muziek van onder anderen Händel, Vivaldi, Bach, Brandts-Buys, Enesco en Pijper.

Johannette Zomer werkte enige jaren als microbiologisch analist voordat zij in 1990 haar zangopleiding begon aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Haar repertoire reikt van de middeleeuwen tot en met de 20e eeuw. Zij werkte met belangrijke barokspecialisten zoals Philippe Herreweghe, Ton Koopman en Frans Brüggen, maar ook met dirigenten als Kent Nagano, Ivan Fischer, Daniel Harding, Valery Gergiev, Reinbert de Leeuw en Peter Eötvös. Voor haar cd met cantates van Bach, waarbij ze werd begeleid door het Engelse ensemble Florilegium, ontving zij in 2008 een Edison.

Het concert wordt uitgevoerd om 10.30 uur en om 12.30 uur. Kaarten zijn uitsluitend online te koop via www.muzenforum.nl. Een kaart kost 24 euro, jongeren tot 26 jaar betalen 12 euro.

Mocht de lockdown, die in principe geldt tot 15 januari, worden verlengd waardoor het concert niet door kan gaan, dan wordt het geld voor de gekochte kaarten teruggestort.

Muzeforum, gemeentehuis van Bloemendaal, Bloemendaalseweg 158 in Overveen.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen