Restaurant volledig in de as gelegd door grote brand op Texel. Veerboot van TESO twee keer heen en weer om hulpdiensten naar het eiland te brengen

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

1 / 5
Internetredactie
De Cocksdorp

In een restaurant aan de Kikkertstraat in De Cocksdorp op Texel heeft vannacht een grote brand gewoed. Het zou gaan om restaurant en grand café Bij Joost. De uitslaande brand ontstond rond half drie.

In de nacht van maandag op dinsdag, rond 02.30 uur, is de brandweer van Texel met spoed opgeroepen voor een gebouwbrand in de Kikkertstraat in De Cocksdorp.

Vrijwel direct werd er opgeschaald naar een ’middelbrand’ en even later zelfs naar een ’grote brand’.

De brandweer van Den Burg, De Cocksdorp, Den Helder, Schermer en Den Oever werden allemaal opgeroepen. De TESO boot voer hier om twee keer heen en weer in de nacht om hulpdiensten naar het eiland te brengen.

(Tekst gaat door onder de foto)

© GLOCALmedia

Eenmaal ter plaatse gekomen bleek dat het restaurant ’Bij Joost’ in de brand stond. De brand was al zeer groot en uitslaand en op dat moment was er al geen redden meer aan. De brandweer is met groot materieel uitgerukt, onder andere met een extra watertransport en een hoogwerker waar vanaf geblust werd.

Het restaurant is volledig ten prooi gevallen aan de vuurzee.

(Tekst gaat door onder de video)

De brandweer heeft omliggende woningen nat gehouden om de naastgelegen panden proberen te redden zodat het vuur niet kon overslaan.

De brand trok zeer veel bekijks. Momenteel is de brandweer nog steeds de vuurzee aan het bestrijden.

Het restaurant in het centrum van De Cocksdorp kan als verloren worden beschouwd.

© GLOCALmedia

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.